top of page

Schrijven doet goed

Sinds kort heb ik weer contact met mijn oude penvriendin. Hoewel we elkaar ook op social media volgen, is dat toch echt anders dan de informatie die je deelt op papier. Het begon ooit toen we een jaar of acht, negen waren. Onze moeders waren bevriend, zijn dat nog steeds, en we woonden bij elkaar om de hoek. Zij verhuisde en dat was het begin van een jarenlange correspondentie.


Echte post is zoveel leuker
Groetjes uit Woerden dus...

Weggooien? Dat kan écht niet.

Het ging over van alles, en over niks tegelijk… Wat er gebeurde op school en hoe het ging met die en die. Over logeerpartijtjes en over hobby’s. We hielden dit lang vol, zelfs toen we al studeerden. Zij kwam terecht in het toerisme en de brieven kwamen zelfs vanuit andere landen naar mij toe. Het was heel leuk om zo een kijkje te nemen in het leven van een ander. Ik heb ze allemaal nog, al die brieven van jarenlange correspondentie. Ze liggen te verstoffen tussen al mijn ‘emo-spullen’, spulletjes van vroeger die ik maar niet weg kan doen.


Echte post is veel leuker

Onlangs ontving ik er weer eens eentje, een echte brief, kantjeslang en met pen geschreven. Toen ik hem in de brievenbus vond, voelde ik me blij en nieuwsgierig. Wat zou er allemaal in staan? Nog steeds houd ik van post, échte post, want dat is veel leuker dan welk bericht op sociale media dan ook. De brief van mijn ’penvriendin’ deed me goed. Sommige dingen wist ik al, maar veel wat nieuw voor me.


Neem de tijd, laat van je horen...

Wel besefte ik me dat ik echt de tijd moest nemen om een brief van kantjes terug te schrijven... Ik ben er eens goed voor gaan zitten en begon aan een antwoord. Een paar dagen later bleek dat het me moeite kost om deze tijd te nemen, terwijl ik het wel zo belangrijk vind om van me te laten horen. Ik wil graag vertellen hoe het met me gaat en wat ik allemaal doe, waar ik zo druk mee ben. Maar ook ben ik nieuwsgierig naar wat er in de volgende brief zal staan.


Mijn conclusie, en misschien ben je het wel met me eens, vertrouw het papier weer eens. Ik heb me voorgenomen nog weer meer post te gaan sturen. Niet zozeer het 'verplichte' verjaardagskaartje, maar de echt belanghebbende berichten aan wie dat dan ook verdient of nodig heeft. Schrijven doet je goed, of doet goed!


Deze superleuke kaart gaat naar vier van mijn sterren... You know who you are!

תגובות


bottom of page